Al jaren heb ik dezelfde droom gehad: een boek schrijven. Het is al een tijdje geleden dat ik besloot deze droom na te gaan jagen. Het begon op mijn werk -ik werk op de redactie van vier vaktijdschriften- waar ik bijvoorbeeld een rubriek heb in één van de vakbladen. Ik schrijf over nieuwe producten op de markt voor de doelgroep van het tijdschrift: de groenman. Heel interessant, al die nieuwe machines, mooie banken voor het openbaar groen of bestrating, maar fictief schrijven is toch een andere tak van sport.

Dat ik schrijven leuk vind, dat wist ik natuurlijk al heel lang. Opstellen maken vond ik op de basisschool een ‘eitje’. Op Hyves, -inmiddels is Hyves voor mij een gepasseerd station- ben ik begonnen met bloggen: verhaaltjes plaatsen en genieten van de reacties van mijn vrienden. Daarna besloot ik er écht wat mee te gaan doen. Wie niet waagt, die niet wint!

Een columnwedstrijd winnen, oké het was een derde plaats, was al een kleine boost. Publicatie in een écht boek, dat was pas een doel! Toen dat doel bereikt was met ‘Onverwacht’, besloot ik naar een volgend doel te streven: een stapeltje boeken met mijn naam er op. De tweede is op komst, het begin van de stapel. Onderwijl ben ik stiekem al bezig met droom drie: een boek met alleen míjn naam er op…

Niet dromen, maar doen!