Mag ik je wat vragen? Verveel je je weleens? Of is dat onmogelijk? Er is immers altijd wat te doen: Facebook checken, nieuws op je tablet lezen, series kijken op Netflix… Het lijkt wel of vervelen uit de tijd is. Zelfs kinderen doen er niet meer aan. Staat de tv op een programma waar zij niks aan vinden? Geen probleem, er zijn wel een aantal second screens tot hun beschikking. Kijken ze daar toch wat anders op! De tijd dat het nieuws tot je kwam als de krant op de mat lag of als je toevallig op het hele uur naar de radio luisterde, is echt wel voorbij. De hele dag door is er nieuws.

Wanneer jij tijd hebt…

Series zijn twentyfourseven beschikbaar, je hoeft niet te wachten. Je kijkt wanneer jij tijd hebt. Wil je een bepaald boek lezen? Dan kun je hem binnen een aantal minuten kopen en downloaden op je e-reader. Je leest wanneer jij tijd hebt. Een vraag stellen aan je vrienden op een tijdstip dat ze waarschijnlijk al op bed liggen of op het werk zijn? Dan maak je alvast een berichtje. Je vraagt wanneer jij tijd hebt. De hype kleuren voor volwassenen? Ik word er rustig van. Maar heb er geen tijd voor. En die grote NTL-stapel… geen tijd! En àls je dan wel wat tijd hebt, gebruik je het efficiënt. Terwijl je je vroeger misschien even lekker zou vervelen…

(On)overzichtelijk

Ik ben de laatste die zegt dat vroeger alles beter was, ik ben immers dol op allerlei nieuwe snufjes. Laatst schreef ik een artikel over Google Home, ik werd helemaal enthousiast: dat ding wil ik!

‘Oké Google, hoe laat is mijn volgende afspraak? En staat er file op de A4?’
‘Je moet om elf uur bij de tandarts zijn, de A4 kom je onderweg niet tegen.’

Handig toch! De wereld wordt er steeds overzichtelijker van. Hoewel? Laatst appte een vriendin met de vraag: Hey! Ik zit bij …, toevallig in de buurt? Thuis te vervelen, antwoordde ik kortweg. Jij verveelt je nooit, zei ze. En ze had gelijk.

Maar soms heb ik toch zo’n zin om dat weer eens ouderwets te doen…