Mijn geluksgetal is zeven. Of eigenlijk: twee zevens. Mijn hele leven staan die twee getallen voor alles wat ik meemaak, maar waar ik zelf geen invloed op heb. In elk belangrijk getal zijn twee zevens te vinden en dat kan inmiddels geen toeval meer zijn.

Apetrots versus teleurstelling

Op 7-1-2017 (need I say more?) tekende ik mijn auteurscontract bij Godijn Publishing. Mijn Young Adult ‘Slapen doen we morgen weer’ wordt uitgegeven. Apetrots natuurlijk, maar laat ik ook toegeven: ik was teleurgesteld. Vooraf hadden we namelijk onze voorkeurspositie in de reeks van tien mogen aangeven en ik had natuurlijk meteen geroepen dat ik nummer 7 wilde zijn. Mijn boek werd nummer 5 in de reeks. Nu weet ik ook wel dat mijn geluk bij twee zevens zit, maar hé, Elly Godijn ging niet 100 boeken uitgeven zodat ik nummer 77 kon zijn. Dus…

978-94-92115-28-7

Met verwijt in mijn stem feliciteerde ik Johan Klein Haneveld met zijn plek in de reeks op nummer 7. Schoorvoetend bekende hij me dat hij er niet om gevraagd had. Ik voelde een steek. ‘Het leek Elly leuk, omdat het mijn zevende boek is, dat uitgebracht wordt,’ zei Johan. Tsss, dacht ik, jij wel. Johan zal wel gedacht hebben, raar mens. Maar nu, enkele maanden later, weet ik het: het is écht geen toeval. Mijn ISBN-nummer stond op de mail. Met twee zevens. Daar zijn ze weer: mijn twee zevens. Natuurlijk heb ik het gelijk gecheckt: in het nummer van Johan zit er maar een …

Dus… Ik zal er nooit meer om vragen. Dat beloof ik.