Stijladvies

Er is een tijd geweest dat een jampot voor de sier in je woonkamer zetten stilistisch onverantwoord was. Hoe het tij gekeerd is, weet ik niet, maar hij is al een tijdje hip. Met zijn legio mogelijkheden is hij zelfs dé oppepper voor elk feestje.

Een jampotje bloemen, de jampot gebruiken als waxinelichthouder, er limonadeglazen van maken, het kan allemaal. Je kunt jampotten met sisaltouw aan je stoelen binden. Ook zoiets, sisaltouw, als je dat al gebruikte, dan was het toch onzichtbaar en niet in je interieur. Hadden wij tien jaar geleden gedacht dat je met deze combinatie wegkomt?

Waardestijging

Het grappige is dat je jampotten nu ook gewoon kunt kopen in een tray van twaalf. Natuurlijk deden fanatieke makers van jam deze aankoop al langer, maar interieurspecialisten? Het zou mij niet verbazen als de jampotten enorm in waarde gestegen zijn. En de prijs van zo’n bolletje touw heb ik nooit zo in de gaten gehouden, maar was dat altijd al zo duur?

Tip van de dag

Mijn tip van deze herfstige donderdagmiddag: sla afplaktape en plastic kledinghangers in. Massaal. Het kan niet anders, of die combinatie is over een paar jaar helemaal trendy.


Margot
Foto:
Margot Hoogenboom

Leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s