Volkswijsheden

Je kunt veren op verschillende plekken steken met positief resultaat. Of je nu een veer in iemands hoed of muts steekt, je laat daarmee zien dat je blij met diegene bent. Steek je hem in de kont, dan is het zelfs de overtreffende trap van blij: daarmee geef je aan dat je diegene overdreven prijst. Het is dan ook best overdreven, om op die plek ‘zomaar’ te zijn. Voor je het weet, wordt er iets over je gepost in combinatie met #metoo!

Boze tongen

Wil je iemand afzetten, dan trek je hem een veer uit zijn staart. Heeft iemand een schadepost dan laat hij een veer. Kun je nog een veer uit je mond blazen, dan betekent dat dat je nog niet tot het gaatje gegaan bent en je energie te over hebt. Terwijl boze tongen juist beweren dat je dan zwak bent of juist heel arm. Ik hou van spreekwoorden, maar hé, volkswijsheden het zijn ook niet meer dan uitdrukkingen, ik zou er geen veer voor laten!


Margot
Foto:
Margot Hoogenboom

 

Leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s