Geef je arm eens?

Met twee handen iemands arm pakken, met de ene hand heel hard linksom draaien en met de ander rechtsom. Ken je dat nog? Het is het eerste wat in mij opkomt, als ik aan ‘prikkeldraad’ denk. En pijn dat het deed!

Nietsvermoedend

Een kinderspelletje. Nu zijn er hele psychologische theorieën over waarom kinderen elkaar pijn doen. Zo kan het zijn dat het kind niet weet hoe het voor zichzelf op moet komen, dat het zich afreageert of zijn emoties niet onder controle heeft. Ook is er een theorie die zegt dat het kind gewoon wil spelen, maar niet weet hoe het moet. Of dat het zich niet gezien voelt. Nou, ik kan je wel vertellen: prikkeldraad kreeg je voor de lol. ‘Geef je arm eens?’ Nietsvermoedend stak je één keer je arm toe. Lachend liep de dader snel weg, nadat hij eerst je arm even lekker gemolesteerd had. Vervolgens liet je het wel uit je hoofd om nog een keer je arm te geven, als men erom vroeg. ‘Ja, dàg!’

Ik geef je …

Maar nou vraag ik me af, noemden wij dit ‘onschuldige’ spelletje bij mij in de omgeving prikkeldraad, of is het algemeen bekend? Is er ooit iemand geweest die een stukje prikkeldraad zag en dacht: dat ga ik eens nadoen, op mijn zusjes arm of zo. Als ik zoek op Google, kom ik niet veel verder. Eén hit op ‘iemand prikkeldraad geven’.

Prikkeldraad. Het is blijkbaar geen populair cadeau.


Margot
Foto:
Margot Hoogenboom

Actie!

Vijf

Tekstbureau in Woordenland bestaat vijf jaar. Tot 10 februari 2018 rekent Alice geen verzendkosten, als je een gesigneerd boek bestelt! Klik op hartenvijf voor meer informatie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s