Mijn naam is …

Met regelmaat wordt mijn naam verkeerd uitgesproken. Omdat dit al gaande is sinds zo’n beetje de middelbare school en ik me er nooit erg druk om heb gemaakt, houd ik het blijkbaar ook zelf in stand. Maar ja, om nu iedereen die ‘Alies’ zegt te verbeteren…

Mijn naam isWonderland

Het is een beetje een vice versaverhaal. Kennen mensen mij namelijk niet van ‘papier’ dan is de kans groot dat ze mijn naam verkeerd spellen…

Sinds ik in 2013 mijn eigen bedrijf begon, is de verwarring wel minder geworden. Blijkbaar is het vrij duidelijk dat het niet ‘Alies’ in Woordenland is, maar net als het meisje Wonderland, ‘Ellis’ in Woordenland. Begrijp me niet verkeerd: ik ben heel tevreden met mijn naam. Bovendien, je bent wat dat betreft nu eenmaal overgeleverd aan wat je ouders voor je bedacht hebben.

Inruilen

Een aantal decennia geleden ging ik samenwonen met een man wiens voornaam met regelmaat verkeerd geschreven wordt, wiens achternaam diverse spelmogelijkheden heeft, in een straat die bijna niemand in één keer goed schreef. De man is nog steeds mijn man, alleen de straat heb ik ingeruild voor – qua naam – een van de meest normale straten die er bestaat. Mijn achternaam heb ik overigens nog nooit hoeven spellen… En die voornaam?

Ach. Ik luister lekker naar allebei.

2 gedachten over “Mijn naam is …

Leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s