Elke werkdag schrijf ik minimaal een half uur aan een fictieproject. De ene dag is dat de nieuwe Angela & Emma (verschijnt eind juni), de andere dag de Young Adult die eind dit jaar in de winkels ligt. Als ik dat vertel krijg ik regelmatig dezelfde vraag:

Wat als je geen inspiratie hebt?

Ehm, dat heb ik eigenlijk altijd! Het is meer dat het me soms aan tijd ontbreekt (of aan discipline) dan aan inspiratie. Ik ga zitten, open het document en lees een stukje terug. Als vanzelf rollen de woorden op papier.

Schrijftip!

Schrijven is een kwestie van doen. Hoe meer je schrijft, hoe beter het gaat. Maar eerlijk is eerlijk: een strakke deadline is ook handig. Sinds ik weet dat wat ik schrijf ook wordt uitgegeven, is de motivatie om het af te ronden enorm gegroeid.

Op de klok

Wachten op inspiratie lijkt me een wassen neus. Het is eerder een kwestie van je discipline op orde hebben. Elke werkdag om 12.00 uur stroomt de inspiratie vanzelf. Ik heb geen ingeving nodig, maar tijd. En sinds ik schrijven in mijn agenda inplan, is het meer een actiepunt. Iets dat moet gebeuren.


Wil jij ook schrijven maar heb je net even dat opstapje nodig? Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan mijn schrijfcafé. Samen schrijven werkt stimulerend en motiverend. Je schuift het niet voor je uit, maar gaat aan de slag. Voor je het weet is ook jouw wachten op inspiratie verleden tijd!