Blog

Een verhaal heeft twee kanten

Met sociale media stoppen??? Ik denk er niet aan! Onlangs kreeg ik een berichtje van Facebook: ‘Gefeliciteerd, je bent zeven jaar lid’. Zeven jaar pas? Wàs er een leven zonder sociale media? Jij vraagt me in Waar maken we ons druk om of ik moeite heb met filteren op sociale media. Ik denk dat ik daar te nuchter voor ben. Ik kan de wereldproblematiek toch Continue reading “Een verhaal heeft twee kanten”

‘Met recht een pageturner’ ***

En zomaar ineens zie ik een nieuwe recensie online staan. En weer een om trots op te zijn! ‘Met recht een pageturner en als je er ’s avonds in begint kan ik me voorstellen dat je gewoon doorleest, slapen doen we morgen dan wel weer!’

‘Vooral de dader van de aanslag krijgt veel aandacht, de hoofdstukken waarin hij de hoofdrol heeft, laten zien dat hij het allemaal niet zo bedoeld heeft en wat hij eigenlijk van plan is. Alice Bakker geeft hem zowaar een geweten en je zou bijna een beetje medelijden met hem krijgen.’

De hele recensie lees je hier.

Laatbloeiende slak en oppervlakkige haas

Als een slak op een teerton, het is maar een gezegde, maar het geeft wel weer wat we allemaal denken: die slak, het is maar een langzame rakker. Andere dieren zijn sneller, maar uit ‘een slak op de goede weg, wint het van een haas op de verkeerde weg’ maken
Continue reading “Laatbloeiende slak en oppervlakkige haas”

Delen is het nieuwe hebben

Duurzaamheid, lang dacht ik dat het een modewoord was, dat vanzelf wel weer verdween uit onze dagelijkse taal. Tot ik me er meer in ging verdiepen. Niets is minder waar, dus ja, José, van bezit naar gebruik, dat is zeker iets voor mij.

Want toen ik me erin verdiepte, bleek dat duurzaamheid geen modewoord is, maareen nieuwe manier van leven. We gooien van alles weg en Continue reading “Delen is het nieuwe hebben”

Bizar en ongeloofwaardig

Vier boeken tegelijk lezen, José? Ik lees er maar drie tegelijk! Een daarvan, hoe kan het ook anders met al die overeenkomsten tussen ons, is van Renate Dorrestein. Jij leest nu Het geheim van de schrijver, die heb ik ook in mijn kast staan, maar die kon mij niet zo bekoren. Ik ben overigens wel een groot fan van Renate: hoe zij dingen die eigenlijk niet kunnen in het echte leven, zó beschrijft Continue reading “Bizar en ongeloofwaardig”

Hallo …

Afvinken… daar ben ik weer! Super bedankt voor je stem voor Slapen doen we morgen weer bij de verkiezing van meest lezenswaardig boek voor de Schrijverspunt Stimuleringsprijs. Dankzij al jullie stemmen is SDWMW beland in de top-vijf. Dat betekent dat ik jullie nogmaals om een stem mag vragen! Je doet me er een énorm plezier mee en je kunt ook nog eens mijn boek winnen bij die leuke club. Kan ik weer op jullie rekenen?

Je stem kun je hier uitbrengen. Dank, dank, dank!

Hallo shortlist

Multitasking

Bakker van Winden, erg leuk José, maar de oplettende lezer heeft natuurlijk al ontdekt dat de blog al deze stevige ‘winkelnaam’ gekregen heeft. En een mooi onderschrift ook: we snijden ze dik en bakken ze bruin. Hoewel ik in mijn omgeving natuurlijk direct de opmerking kreeg dat die boterhammen op het plaatje helemaal niet zo dik gesneden zijn … Wie let dààr nou weer op? Maar o jee José, een dikke deuk in ons overeenkomstenlijstje. Ik moest opzoeken wat bingewatchen Continue reading “Multitasking”

Eyeopener

Ik lees onderstaande passage terug en weet dat ik het achter me moet laten. Een oefenproject, een tijdrovend beginnetje van mijn schrijfcarrière, maar that’s it.

Het kan in een geschiedenisboek staan, mijn verhaal. Het verhaal van mijn familie. Relatie? Het is ingewikkeld. Meer dan ingewikkeld zelfs. Zo erg, dat ik er zelf niets meer van snap. Helemaal niets.

Mijn wortels Continue reading “Eyeopener”