Interview met Jeannette Jansen-Kim

ContactJe hebt al veel verhalen geschreven en debuteert ook met een verhalenbundel, heb je daar bewust voor gekozen of zou je ook een roman/thriller o.i.d. willen publiceren?

De helft van de verhalen in ‘Contact’ zijn gepubliceerd in diverse bundels of magazines of is genomineerd. Ik vond het jammer om er verder niks meer mee te doen want ze zijn het waard gelezen te worden. Ik heb de verhalen waarin ‘contact’ centraal staat samengevoegd met nieuwe verhalen, en zo is de bundel ontstaan. Het hoofdstuk verhalenwedstrijden is voor mij hiermee afgesloten omdat ik nu eerst mijn roman wil afmaken waarmee ik enkele jaren terug begonnen ben. Telkens kwam er weer iets tussen, legde ik het weg voor  weer een wedstrijd, of er kwam een boek op de markt met ongeveer hetzelfde onderwerp, waarna mij de moed weer in de schoenen zonk. Nu hoop ik het dit jaar te kunnen afronden.

Jouw gedichten zijn bekend in gedichtenland, wordt een verzameling ervan je nieuwste bundel?

Gedichten schrijven vind ik erg leuk maar ik vind het moeilijker dan proza schrijven. Er zijn zoveel mooie poëzie bundels verschenen, daar kan ik echt niet aan tippen! Ik schrijf graag gedichten bij kunstwerken, en enkele daarvan zijn momenteel naast geëxposeerde werken te lezen.

JeannetteJe kent de andere schrijfsters van Wij! Van Bohemen van de erotische verhalenbundel ‘Overgave’, die begin 2014 verscheen bij Uitgeverij Passage. Hoe was de uitstap naar het schrijven van een erotisch verhaal?

Voor mij is ‘Spelletjes’ het enige verhaal dat ik in dit genre geschreven heb, maar of dat een vervolg zal krijgen betwijfel ik. Het was ontzettend leuk om te doen en ik ben er trots op dat ik aan dit bijzondere project heb mogen meewerken, maar alleen erotische verhalen schrijven is voor mij te beperkt.

In hoeverre is dit van invloed op het genre dat je nu schrijft?

Het heeft geen invloed gehad. In sommige verhalen komt seks voor, maar ik benoem het niet.

Hoe bevalt de status: gedebuteerd zijn?

In een woord: geweldig! Het is een stimulans om door te blijven schrijven.


Wij van BohemenAlle artikelen over Wij! van Bohemen:

Meer over Contact van Jeannette Jansen-Kim  •  Interview met Jeannette Jansen Kim  •  Meer over Evenwicht van Jacqueline Coppens  •  Interview met Jacqueline Coppens  •  Meer over Slapen doen we morgen weer van Alice Bakker  •  Interview met Alice Bakker  •  Meer over De Judajaagster van Janneke Heimweg  •  Interview met Janneke Heimweg

Wij van Bohemen Boeken