Jacqueline Coppens – Evenwicht

evenwicht

Evenwicht van Hardenbergse debutante
verschenen bij uitgeverij Ellesy
Medische thriller

Als fervent lezer van misdaadromans en liefhebber van crimeseries dompelde debutant Jacqueline Coppens zich al onder in de thrillerwereld. Haar debuut liet dan ook niet langer op zich wachten. Met Evenwicht schreef zij een spannende, medische thriller die al voordat het uitkwam een nominatie binnensleepte.

Niet elke schrijver krijgt met zijn eerste manuscript zowel een nominatie als een plek in de top drie van de Coffee Company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers. “Toch is de uitgave van je boek en het fysiek in de boekwinkel liggen de kroon op je werk,” aldus de kersverse debutant. Coppens heeft intussen ook een tweede manuscript afgerond en werkt aan een derde thriller. Voor Evenwicht houdt ze een speciaal plekje. “Evenwicht is mijn eersteling. Ik hoop dat lezers compleet op kunnen gaan in het verhaal. Dat is het ultieme gevoel dat je als auteur aan een lezer kunt geven.”

Over het boek

In Evenwicht heeft Marli na een moeilijke jeugd haar leven weer op orde en wil ze eindelijk iets aan haar overgewicht doen. In het Oostland ziekenhuis, waar ze op de medische registratie werkt, worden sinds enige tijd maagverkleiningen uitgevoerd door dokter Van de Boom, een alom geprezen chirurg. Marli wil meer weten over deze ingreep en duikt wat dieper in de patiëntendossiers, maar komt dan tot een schokkende ontdekking. Als ze meerdere bedreigingen ontvangt, beseft ze dat iemand niet zo blij is met haar gesnuffel. Moet ze de waarheid naar buiten brengen en tegen welke prijs? Wie kan ze nog vertrouwen?

Jacqueline CoppensOver de auteur

Jacqueline begon al vroeg met schrijven. Op de basisschool legde ze een eigen poëzieschriftje aan en schreef gedurende een aantal jaren haar gedachten in dichtvorm op. Op latere leeftijd begon ze met het schrijven van columns en korte verhalen. Hiermee won ze diverse schrijfwedstrijden en publiceerde in verschillende verhalenbundels en op literaire websites. Van jongs af aan leest ze al graag misdaadromans en het is daarom niet verwonderlijk dat ze haar eerste boek in dat genre heeft geschreven. Haar thriller Evenwicht behoorde tot de laatste drie kanshebbers voor de Coffee Company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers.

Jacqueline komt uit het bibliotheekvak. In haar laatste functie was ze hoofd van het medisch informatiecentrum in een ziekenhuis. Tegenwoordig heeft ze een eigen tekstbureau, is thrillerrecensent voor Hebban.nl/Crimezone en redacteur spanning bij de Boekenkrant. Jacqueline woont en werkt in Hardenberg.


Evenwicht, medische thriller – Auteur: Jacqueline Coppens – Uitgave: Uitgeverij Ellessy – ISBN: 978-90-8660-330-5 – € 19,95


Wij van BohemenAlle artikelen over Wij! van Bohemen:

Meer over Contact van Jeannette Jansen-Kim  •  Interview met Jeannette Jansen Kim  •  Meer over Evenwicht van Jacqueline Coppens  •  Interview met Jacqueline Coppens  •  Meer over Slapen doen we morgen weer van Alice Bakker  •  Interview met Alice Bakker  •  Meer over De Judajaagster van Janneke Heimweg  •  Interview met Janneke Heimweg

Wij van Bohemen Boeken