over Alice

Ontdekken dat daar mijn kracht lag, het voelde als thuiskomen. Via omzwervingen kwam ik door diverse reorganisaties steeds in een andere wereld terecht. Mijn laatste baan in loondienst was bij een bedrijf dat de redactie voor vier tijdschriften verzorgt. Daar werd ik gevraagd voor een invalklus op de bureauredactie, wat ik uiteindelijk vijftien jaar gedaan heb.

Werken met taal prikkelde een oude droom. Niet voor niets had ik ooit een cursus verhalen schrijven gevolgd. Ik begon weer met schrijven en ben niet meer gestopt. Diverse van mijn verhalen werden gepubliceerd. Het smaakte naar meer en in 2017 kwam mijn debuut uit: Slapen doen we morgen weer.

Klantenkring

In 2013 startte ik mijn tekstbureau: In Woordenland. Ik zag aankomen dat mijn tijd in loondienst eindig was. In 2016 viel voor mij de ‘bom’ en ging ik fulltime voor mijn eigen tekstbureau aan de slag. Het ondernemen bevalt mij prima en de vrijheid die het me geeft is fantastisch.

Ze Zien Mij Niet 1 foto-Dennis Knetsch - kopieGelukkig heb ik een leuke klantenkring opgebouwd. Mijn werk is zeer divers. De ene dag stap ik in mijn auto om iemand te interviewen, de volgende dag zit ik aan mijn bureau om een blog of commerciële tekst te schrijven of een nieuwsbrief in elkaar te zetten. En wat dacht je van boeken lezen en er ook nog voor betaald krijgen, dat is toch een droomklus? Met het laatste doel ik op mijn werk als redacteur voor een uitgeverij.

Kennis delen

Omdat ik mijn kennis graag deel, begon ik met workshops geven. Zo ontzettend leuk om te zien hoe iedereen kan schrijven. Een verhaal wordt sterker van de tips die ik geef en mensen die de workshop gevolgd hebben, laten zichzelf verbaasd staan. Of je al wat schrijfervaring hebt of niet, dat maakt niet uit. De een komt naar de workshop omdat hij de teksten op zijn website meer schwung wil geven, de ander komt voor een gezellig uitje. De dynamiek in de groep maakt dat ik zelf ook hartstikke geïnspireerd raak.

Fictie

Als de tijd het toelaat, schrijf ik nog steeds fictief. In 2018 komen weer drie verhalenbundels uit met daarin een verhaal van mijn hand. Daarnaast weet ik dat mijn tweede boek ‘Ze zien mij niet, ze zien mij nooit’ in 2019 verschijnt. Een niet te onderschatten onderdeel van mijn werk is de promotie van fictieve schrijfsels. Ik ga graag op pad voor een signeersessie of een gastles op een middelbare school. Nee, saai is mijn bestaan geenszins. Het is genieten. Elke dag gaan minstens een keer mijn mondhoeken omhoog.


Tot mijn twintigste woonde ik in Roelofarendsveen.  Ik verhuisde naar Oude Wetering, een dorp verderop, waar ik tot op de dag van vandaag met man en kinderen woon. Voor mijn werk ga ik sinds 2017 elke werkdag terug naar mijn roots. Met uitzicht over de kassen en de A4 werk ik aan mooie verhalen.


Bedrijfsvideo, gemaakt door Screen Visuals:

Video

%d bloggers liken dit: