Interview | de mens achter het verhaal

De mens achter het verhaal

Voor o.a. het tijdschrift Hier! in de regio, Recreatiekrant Kaag en Braassem en Sportkrant Kaag en Braassem schrijf ik vooral humaninterestverhalen. Verhalen over mensen, over wat hen beweegt en wat hen drijft.

Voor de indrukwekkende boeken De Naakte Waarheid en Open & Bloot interviewde ik vrouwen en mannen met kanker. De gesprekken met hen blijven mij de rest van mijn leven bij en door hun verhalen blijven ze voor altijd bij ons.

Webredactie | sociale media

Een aantal uur per week mag ik de (web)redactie verzorgen voor Rondom Kaag en Braassem en de sociale mediakanalen die daarbij horen. Dit in opdracht van stichting Kaag en Braassem Promotie. Het doel van deze stichting is het gebied waarin ik woon en werk promoten o.a. voor recreatie en toerisme. Daarnaast treedt het team waarin ik werk op als de verbinder tussen gemeente, inwoner, ondernemer en bezoeker.

Naast de webredactie maak ik deel uit van het organisatieteam van de landelijke Molendag en Open Monumentendag op lokaal gebied.

Blogartikelen | ghostblog

Wekelijks schrijf ik blogartikelen voor online marketing. Het doel hiervan? Hoe meer content, hoe beter de ranking op Google. Daarnaast zijn er specialisten die onder hun eigen naam een blog door mij laten schrijven over hun vakgebied. Waarom? Bloggen laat zien dat je kundig bent. Ook als je het schrijven aan een tekstschrijver overlaat.

De opdrachten voor de blogartikelen krijg ik van online marketingbureaus o.a. voor bedrijven als Kwantum, Lampdirect, Bastu, Matrijs en Bamigo. Ook schrijf ik elke week een artikel voor een Vlaamse ‘Wat als’-serie, waarin ik mijn creativiteit altijd kwijt kan. Benieuwd naar mijn artikelen? Ik laat graag voorbeelden zien.

Schermafbeelding 2020-04-29 om 16.05.42

Redactie | spellingcontrole

De rode pen is nog steeds de beste methode om fouten uit je tekst te halen. Spellingcontrole is een eerste stap, maar nooit 100% betrouwbaar. Welke woorden moeten nu eigenlijk aan elkaar en wanneer mogen de accenten wél op een woord?

Ben je niet tevreden over je eigen geschreven tekst? Ik bied een kritisch oog. Met mijn rode pen ga ik zorgvuldig langs elke zin.

O.a. voor Godijn Publishing werk ik als freelance (eind)redacteur voor manuscripten en verhalenbundels.

Schermafbeelding 2020-04-29 om 15.59.32

Tarieven

  • Controle van scriptie tot veertig pagina’s, studentenprijs €150 (incl. btw)
  • Menukaartcheck €50 (excl. btw) – Omdat oude kaaskroketten écht anders zijn dan oudekaaskroketten.
  • Overig in overleg.

Schrijfworkshops | schrijfcafé

Schrijven is leuk, goed schrijven nóg leuker. Ik bied een aantal workshops aan. Voor wie beter wil leren schrijven. Wie een opfriscursus kan gebruiken. Of wie lekker een dagje uit wil. Het aanbod wordt binnenkort vergroot, hou mijn website in de gaten.

De workshops worden gegeven bij Triggr! in Ter Aar of BITS workspace in Roelofarendsveen en voor groepen bij de bedrijven ‘thuis’.

Het schrijfcafé wordt maandelijks gegeven. Schrijfcafé betekent elkaar feedback geven en elke maand van mij een opdracht krijgen om thuis mee aan de slag te gaan.

Aanbod workshops

Schrijfcafé

Kom ‘ns langs, in Woordenland!


“Ontzettend leuk om op deze manier met tekst bezig te zijn! Jouw benadering is origineel en heel beeldend. De workshop is goed opgebouwd en je creëert een veilige omgeving waarin je als deelnemer ‘durft’ te schrijven.” ~ Marianne, deelnemer april 2018

School- en bibliotheekbezoek

Tijdens het schoolbezoek vertel ik over het schrijfproces, het gebruik van taal en wat de basis is om een verhaal te schrijven. Een inspirerende en interactieve les waarmee ik de leerlingen prikkel om zelf te schrijven en meer te lezen.

Nederlandse taal, het geschreven woord, het verdwijnt steeds meer naar de achtergrond bij de jongere generatie. Dat is jammer, want taal is een van de belangrijke pijlers in de werkende maatschappij.

Om taal en het geschreven woord dichter bij de scholieren te brengen, geef ik gastlessen in groep 8 op de basisschool of onderbouw middelbare school. Ik schreef de Young Adults Jouw spel, mijn regels, Ze zien mij niet en Slapen doen we morgen weer.
Mijn boeken zijn actueel en hebben thema’s als vriendschap, je minder voelen dan een ander, verlies, 
loyaliteit en vertrouwen. 

Inhoud lezing

De lezing duurt 45 à 50 minuten, bijvoorbeeld in te zetten tijdens de Nederlandse les. Een mooie aanvulling, waarmee ik aandacht heb voor:

  • Mijn boeken en het verhaal erachter
  • Hoe word je schrijver
  • Wat is de basis voor een verhaal
  • Waar haal je inspiratie vandaan
  • Waarom meer lezen
  • Korte en interactieve oefeningen door luisteren, inspireren en delen.

De lezing eindigt met een schrijfopdracht die binnen de tijd uitgewerkt kan worden.

Leeslijst

Mijn boeken zijn zeer geschikt voor de leeslijst van school. Voor scholieren van 12-16 jaar.

WhatsApp Image 2019-11-08 at 09.20.26    Slapen doen we morgen weer omslag


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mij of met uitgeverij Godijn Publishing | info@godijnpublishing.nl | 06-30422830