Bibliografie

Slapen doen we morgen weer


Slapen doen we morgen weer omslagYoung Adult.

De vijftienjarige Merel gaat met haar vrienden naar het Koningsnachtconcert in het Klaverpark. Daar treedt de band Twils op, waar Merel en haar vriendin Sarah groot fan van zijn. Als er een aanslag gepleegd wordt tijdens het concert verandert alles. Al snel blijkt dat het niets met terrorisme te maken heeft, iemand heeft het op Twils gemunt. Waarom? En wat heeft Merel met de dader?

Het boek Slapen doen we morgen weer is verschenen bij Godijn Publishing. ISBN 978-94-92115-28-7 €14,95


Overige publicaties

2018


28 Blauwe violen In de verhalenbundel 28 Blauwe Violen verschijnt in 2018 mijn verhaal Schone Slaapster (werktitel). “Werkelijkheid & illusie. Wat is echt en wat is nep? Niets is wat het lijkt. Of is de werkelijkheid anders dan je verwacht? Een grote leugen, een illusie. Of … Is de werkelijkheid beter dan je ooit had verwacht.” In de bundel zijn achtentwintig verhalen te vinden, waarin de werkelijkheid met je op de loop gaat. Schone Slaaptster gaat over een onverwachte logé. Of niet?


2017


Bergs Cultuur FestivalVerglijden, De bezoeker (gedichten) en Slapen doen we morgen weer (songtekst): drie kleine bijdragen in de bundel Verwoord. Verschenen in een gelimiteerde editie ter gelegenheid van het Bergs Cultuur Festival. De eenentwintig deelnemende schrijvers leverden een bijdrage aan de bundel, deze was slechts verkrijgbaar tijdens het festival op 7 oktober 2017.


23xZwartLicht_cover

Menno S in verhalenbundel Zwart Licht van uitgeverij Godijn Publishing. In Menno S maak je kennis met basisschoolleraar Menno, die een stalker blijkt te hebben. Wat doen roddels met hem en welke rol speelt de berichtgeving op sociale media daarin? Zwart Licht is een spannende bundel met verhalen waarin figuurlijk en/of letterlijk zwart licht tussen de regels door wordt gelezen. Gruwelijk, suspense en spanning. ISBN 978-94-92115-22-5 €16,95 (€21,95 voor hardcover)


2016


25Obsessies1Letterbrij in verhalenbundel ‘Vijfentwintig obsessies‘ van uitgeverij Godijn Publishing. Letterbrij gaat over Alphons, een man met een obsessie voor de letter ‘A’. Wordt Alphons gelukkiger als hij zijn A-wereld uitbreid met een aantal andere letters? ISBN 978-94-9211-507-2 €16,95. O.a. te bestellen bij Godijn Publishing of Bol.com. Mooie recensie op Hebban.nl, waarin het verhaal van Alice in top vijf 5 is beland!


2015


Omslag OBOpen & Bloot, non-fictie, een uniek boek met portretten (beeld en tekst) van dertig mannen die kanker hebben (gehad). Elf van de dertig mannen zijn door Alice geïnterviewd. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Droomdag. Samenwerkingsverband met fotografe Marina Nieuwenhuijs en schrijvers Olga Hoekstra en Natasja Bijl.  ISBN 978-90-8225-911-7 €35. Kijk hier voor een recensie op Hebban.


Lef boekomslagDaan stopt in het gratis te downloaden e-book Lef. Naar aanleiding van een blogwedstrijd waarbij de blog van Alice geëindigd is in de top-tien. Iedereen doet het: mensen afluisteren. Maar wat als de clou maar niet komt in een verhaal dat je afluistert? Blijf je kost wat kost zitten? Tja, waar stopt Daan eigenlijk mee? Het e-book is te downloaden op de site van Damespraatjes.


Spanwijdte in e-Zine Vamp en Held, de valentijnspecial met 160 pagina’s verhalen. In Spanwijdte wordt duidelijk dat valentijnverrassingen niet altijd uitpakken zoals je gedacht had. Maar er komt een moment, dan is het paybacktime. Wist je dat een volwassen vrouwtje van een zeearend een spanwijdte heeft van twee meter? Mannetjes zijn 25% kleiner. Wie trekt er aan het kortste eind? Tegen betaling (€1,79) te downloaden in de Appstore of bij Google play.


2014


Het gebaar dat mijn leven veranderdeGeen konijn is perfect in verhalenbundel ‘Het gebaar, dat mijn leven veranderde‘ van Godijn Publishing. – Geen konijn is perfect gaat over stand-upcomedian Lukas Werkhoven. Als zijn show faalt, ontmoet hij in de foyer de dove Carla. Waarom gaat een doof iemand naar het theater? En wat kan Lukas van Carla leren? Van elk boek dat verkocht wordt, gaat €1 naar Fodok, de Federatie voor Ouders van Dove Kinderen. Uitgeverij: Godijn Publishing, ISBN 978-94-9211-501-0, €15,95.  Het boek is hier te bestellen.


De Naakte Waarheid, non-fictie – Uniek boek met portretten (beeld en tekst) van dertig krachtige vrouwen die als gemene deler de ziekte kanker hebben. Als coauteur heeft Alice tien van de dertig verhalen achter de portretten geschreven. Een deel van de opbrengst van dit boek gaan naar de Dani Elden Stichting. Fotografe is Marina Nieuwenhuijs, andere verhalen zijn van Lilian Schneider, Olga Hoekstra en Maria Genova. Uitgeverij: Marina Nieuwenhuijs fotografie, ISBN 978-90-8225-910-0, €35 €21,50.


OvergaveEen nieuwe lente in verhalenbundel Overgave – Elle van Bohemen. De opbrengst van dit crowdwrite-project met 15 auteurs gaat naar Viva la Donna. In Een nieuwe lente gaat vijftigplusser Ineke terug de schoolbanken in voor herscholing. Medescholier Oscar zorgt ervoor dat het leven van Ineke weer spannender wordt. Hoe hoog kan spanning oplopen, en wat hebben narcissen met erotiek te maken? Hier is een voorproefje te lezen. Uitgeverij Passage, ISBN 978-90-5452-283-6, €10. Het boek is hier te bestellen.


2013


Zomertijd 4Mooie bloem in de verhalenbundel ‘Zomertijd 4‘  – In Mooie bloem gaat Maria alleen op vakantie met als doel haar ex Alex te vergeten. Het Griekse eiland Santorini is haar bestemming. Welke rol heeft de stoere Griek Dionisis in de verwerking van de verbroken relatie? Mooie bloem is een heel kort verhaal en staat samen met bijna veertig andere zomerse verhalen in deze bundel. Uitgeverij Jaylen Books, ISBN 978-9-49124-781-1 €14,95 Hier kun je het verhaal lezen. Wil je dit boek bestellen? Mail Alice, ze heeft nog een exemplaar liggen.


2012


Vergane Glorie in de verhalenbundel ‘Oude vrouwen en de geur van chrysanten‘. – Vergane glorie gaat over een groep ouderen, op een verpleegafdeling van een verzorgingstehuis. Stuk voor stuk gaan de ouderen terug naar 1965, toen ze nog jong en vitaal waren. Welke verwarrende angsten hebben zij, naar aanleiding van die herinneringen, nu in 2012? En wat heeft dat nou met de geur van chrysanten te maken? Uitgeverij Pamac, ISBN 978-9-49038-544-6 €14,95 Hier kun je het verhaal lezen.


Somebody that I used to know in de verhalenbundel Live! – In Somebody that I used to know droomt Janneke wel érg vaak over haar vriend Pim. Dromen? Het zijn nachtmerries! Vertellen die dromen haar soms iets? Of is Pim somebody that she used to know? Lees het in Live! Uitgeverij Vrouwenthrillers.nl, ISBN 978-9-46193-271-6 €15,95 Klik op de omslag om het boek te bestellen. Alice heeft ook nog een exemplaar liggen. Mail Alice om hem via haar te bestellen.


2011


Dit is de voicemail van JanineDit is de voicemail van Janine in de verhalenbundel Onverwacht. – Een mysterieuze beller stalkt Janine en laat ontelbare voicemailberichten achter. Zijn eisen worden steeds grimmiger. Wat heeft hij met haar dochter Fleur gedaan? En wat heeft hij te maken met de mysterieuze dood van haar vriendin Sonja? Lees het in  Onverwacht. Uitgeverij Vrouwenthrillers.nl, ISBN 978-9-49108-073-9 €15,95. Het boek is hier te bestellen.